Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Подрядчики “Метинвеста” Ахметова, которым он задолжал более 140 млн гривен, собирают кредиторов монополии для совместной борьбы

[10:00 20 октября 2022 года ]

Строительные и производственные предприятия, которым “Метинвест” Рината Ахметова в общей сложности задолжал более 140 млн гривен, переходят к новой фазе борьбы. Они создали инициативную группу, которая объединит всех, кого обманула монополия.

Публикуем обращение инициативной группы кредиторов “Метинвеста”.

Ми, ініціативна група будівельних та виробничих компаній Маріуполя та інших міст нашої країни, які працювали на підприємствах Метінвесту, звертаємось до українських підприємців, що безпосередньо зіткнулися зі свавіллям команди управлінців холдингу, та мають проблеми з поверненням заборгованості від цього “партнера”, а також до колишніх і нинішніх працівників маріупольських металургійних комбінатів з пропозицією об’єднати свої зусилля для встановлення законності і захисту своїх прав. 

Проблеми з якими зіткнувся будівельний бізнес нашого міста насправді дуже серйозні. Годі вже й казати про складну ситуацію, у якій опинились працівників тих самих металургійних підприємств. Впродовж багатьох років колективи наших компаній разом із персоналом заводів працювали як одна команда — злагоджено і професіно. Завжди намагалися підтримувати один одного, і ось один з прикладів, коли свого часу співробітник служби безпеки ПрАТ “МК АЗОВСТАЛЬ” травмувався на виробництві, та керівництвом комбінату було вирішено відмовити йому у виділенні грошової допомоги. Тоді колективи підрядних організацій разом із працівниками заводу збирали кошти на лікування травмованого. На жаль, і сьогодні холдинг намагається “заощаджувати”, припиняючи виплату заробітної плати працівникам комбінатів, змусивши їх звільнятись, та відмовляється від виконання договірних зобов’язань перед підрядними організаціями.

Підприємства групи Метінвест (ПрАТ “МК “АЗОВСТАЛЬ”, ПрАТ “ММК ім. Ілліча”, ТОВ “Метінвест-Інжиніринг”, ПрАТ “Запоріжвогнетрив” та інші) заборгували сотні мільйонів гривень будівельним і виробничим компаніям Маріуполя. Звернення щодо погашення заборгованості керівники металургійних комбінатів ігнорують, списуючи все на війну. Так, війна — це форс-мажор, але мова йде про зобов’язання, що виникли до настання цих обставин, коли ці підприємства вели бізнес, виробляли продукцію та отримували прибуток.

Також з нашого боку було направлене звернення до міського голови м. Маріуполя Бойченко В.С. на електронні адреси маріупольської міської ради: [email protected], [email protected] з проханням втрутитись у ситуацію, та захистити права маріупольців. Однак, відповіді ми також не отримали. Отже, це вкотре підтверджує, що мер беззаперечно підпорядкований Метінвесту, та працює в їх особистих інтересах.

Замість того, щоб першочергово займатись вирішенням житлового питання для маріупольців, які були вимушені виїхати з тимчасово окупованих територій, залишившись без даху над головою, мер разом зі своєю командою планував розпилювати міський бюджет 2022 р, вкладаючи гроші у будівництво “вкрай необхідних” для жителів нашого міста футбольних та волейбольних майданчиків. Добре, що не виділили кошти на фінансування цього проекту.

Дивлячись на те, як сьогодні Метінвест “пишається”, тим, що “АЗОВСТАЛЬ” став оплотом опору в Маріуполі (як то кажуть, доторкнутися до чужої слави охочі всі), хочеться їм нагадати, що “АЗОВСТАЛЬ” — це символ незламності, мужності наших захисників — азовців, морпіхів, нацгвардійців, тероборонівців, прикордонників, які тижнями боролися за Маріуполь. А управлінці холдингу можуть лише красиво говорити про цінності, але за їхніми діями та вчинками видно, що це лише слова. У комбінатів заборгованість по зарплаті перед працівниками, борги перед партнерами, натомість вони займаються саморекламою, реалізуючи металеві браслети з останньої партії сталі “Азовсталі”.

До речі, на підприємствах Метінвесту ніколи відкрито не висловлювали свою чітку проукраїнську громадянську позицію, не транслювали любов до батьківщини, щоб стати прикладом для своїх працівників. Вони до останнього тримали нейтралітет, маючи у складі свого управлінського апарату топ-менеджерів з російськими паспортами. Як результат — маємо багато колаборантів серед колишніх співробітників, котрі тепер підтримують окупаційну владу в Маріуполі.
 Ми констатуємо свою незмінну прихильність до діалогу, але ніхто з менеджерів холдингу не зацікавлений вести переговори для пошуку компромісних рішень. Напевно, вже всі вони сидять на валізах, через те, що планується будівництво нових металургійних заводів в Болгарії чи Італії зі створенням партнерських проектів із європейськими компаніями. Отже, наразі ми готуємо позов до суду, а також звернення до європейських країн з метою висвітлити свою позицію щодо принципів партнерства Метінвесту. 

Дана ситуація повинна набути розголосу і не замовчуватись, тому що це стосується десятки тисяч українських родин, як працівників підрядних організацій, так і працівників комбінатів, котрі втратили свою роботу й заробіток. Тому вихід лише один — об'єднуватися для того, щоб захищати свої права, відстоювати свої інтереси.

Висловити своє бажання приєднатись до нашої ініціативи можливо надіславши лист на електронну адресу [email protected], включивши свою контактну інформацію.

Ми закликаємо підтримати та поширити наше звернення!

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin
[2022-10-20 15:46:00] [ Аноним с адреса 178.175.133.* ]

Грошей нема, але Ви тримайтесь. Прошу зрозумiти та пробачити. З повагою, Р.Ахметiв

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.