Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Професійне навчання в галузі металообробки: ключові кроки та рекомендації

[09:40 28 мая 2024 года ]

Вибір професії після закінчення школи може стати справжнім викликом для дітей та батьків. Але є декілька галузей, у яких завжди будуть затребувані кваліфіковані працівники на високі зарплати, наприклад металообробка.

0pGMtobyFfEQjA52TInLqEYyaGHVmOoSniymFVIFJXLJWOAVY0IhB--T0aw1AsKBdVDrHDiUelIWc_38FESMdD53Kfq-xUokndLEorgbf8lyzTnL2P33JGKp2EEykrxJ4QaqBlHk4Tyb3OLHTYQfESg

Які потрібні навички в металообробці

Раніше металообробка означала лише важку ручну працю та великі проблеми зі здоров'ям через певний час. Але з розвитком технологій ситуація кардинально змінилася — тепер токарний станок та інше обладнання управляються електронікою, майстру потрібно лише програмувати його для отримання результату.

Зараз вироби з металу пропонують не лише великі заводи, але й багато гаражних підприємств з єдиним працівником. Для відкриття власної справи або найму на хорошу роботу потрібно мати такі навички:

  1. Механічна обробка. Сюди відносять обточування деталей, створення отворів за допомогою свердління, фрезерування та шліфування.
  2. Лиття. Розкислення металу, отримання сплавів та готових формованих виробів.
  3. Термічна обробка. Використовується для гартування, старіння та відпалу. Допомагає змінити характеристики сплаву.
  4. Обробка тиском. Листи штампують для отримання потрібної форми.
  5. Зварювання. Буває хімічним, газовим та електричним.

Додатково використовують лазерні, плазмові та ультразвукові техніки. Вони допомагають обробляти твердосплавні метали та проводити тонкі роботи, зокрема загострювання інструмента або створення отворів.

-dq5ZCjKqbanKuPNbIJVP_Y4UWWSPGhz0vuqvPUYCspVdsYU0LTs4quH1pirCVuNdBmbNKKG6Kus3BtMxTwYJMbPjb-JHM6WvrihyF3CqZlwtoDuiO8KcQlBQ7OUsKMiNGV83tMbrdco-FNmZYT2T9c

Які основні верстати необхідні для успішної роботи

До обробки металу відносять цілий комплекс різнобічних робіт, які застосовуються у виготовленні металевих конструкцій, на будівництві чи під час ремонту, в ході створення деталей до механізмів. Тому майстер повинен розбиратися у роботі таких верстатів:

  1. Токарні. Вони допомагають надавати потрібної форми заготовкам, а також обточувати поверхні. Основним параметром обладнання вважається діапазон розмірів, адже станки можуть бути розроблені для виготовлення дрібних або крупних предметів.
  2. Фрезерувальні. Знадобляться для створення складних форм, наприклад спіралей. Здатні працювати з твердими сплавами, а також під будь-яким потрібним кутом. Потрібно враховувати тип керування та фрез. Існують невеликі домашні станки, які можна використовувати у побуті.
  3. Шліфувальні. Знадобляться для полірування готових виробів.
  4. Сверлильні. Поділяються на багато видів, залежно від складності потрібних отворів.
  5. Зубообробні. Один з найскладніших різновидів, оскільки необхідний для виготовлення деталей, які мають зубці. Вони повинні зняти певний шар металу з площини деталі, щоб досягнути необхідної форми.

Спеціалізоване обладнання відповідає за різні етапи обробки, тому для створення повноцінного виробу потрібно володіти кожним з них.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.