Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Світові ціни на сталь та металургійну сировину продовжують знижуватись

[11:50 07 июня 2023 года ]

Наприкінці травня — на початку червня 2023 року світові ціни на металопродукцію та металургійну сировини продовжили падіння, загальні настрої на усіх ринках песимістичні. Таку оцінку в коментарі “Апострофу” висловив економіст Олексій Кущ.

“Упродовж останніх 1,5 місяців ми бачимо плавне зниження цін на усі основні види металопродукції на основних ринках. Від’ємну динаміку демонструють чавун, сталева заготівка, г/к рулон, арматура, залізна руда, металобрухт. В середньому падіння складає $50-70/т в залежності від сортаменту продукції”, — сказав він.

За даними аналітичного агентства Fastmarkets, ціни на сталеву заготовку у травні знизились до $611/т EXW Turkey у порівнянні із $621/т у квітні, на г/к рулон — до $704/т EXW Turkey у порівнянні із $794/т, на арматуру — до $733/т EXW Turkey у порівнянні із $810/т. Дешевшає і металургійна сировина: за даними Platts, залізна руда просіла до $104/т, металобрухт — із $425/т Turkey CFR до $379/т, а в Польщі брухт реалізується навіть за 300 EUR/т. При цьому ціни на природний газ на європейській біржі TTF впали до рекордно низької позначки 24 EUR/МВт-год ($274/тис. куб. м).

“В загалом на всіх світових ринках настрої песимістичні. Хоча напочатку червня ціни у тій же Туреччині дещо “відскочили” від мінімуму, але це не пов’язане із пожвавленням попиту, це більш схоже на технічну корекцію після завершення президентських виборів. Тенденція зниження котирувань буде тривати й надалі впродовж літа”, — відмітив Олексій Кущ.

За його словами, ситуація в Україні дублює ситуацію у світі. “Українські металурги йдуть в унісон із глобальними котируваннями. Щоправда, у травні українські заводи знизили закупівельні ціни на металобрухт усього на 800 грн, що не зовсім відповідає поточним світовим реаліям зниження котирувань. Проте я не думаю, що це стала ситуація, брухтарі не будуть користуватися цією допомогою довго, і у червні металурги будуть вимушені знову зменшувати ціни”, — підкреслив експерт.

Нагадаємо, що у квітні на усіх світових ринках почалося падіння цін на сталь, що скоригувало попит на металургійну сировину в Україні у бік зниження.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.