Rambler's Top100
НОВОСТЬ

“Покривав схеми з ОПЗ та виписував непомірні штрафи підрядникам”: хто такий Сергій Ігнатовський, який надав свідчення НАБУ

[17:05 13 апреля 2023 года ]

Наприкінці березня Україну сколихнула резонансна корупційна історія — НАБУ заявило про викриття багаторічної схеми, яка дозволила вивести з держкомпанії 2 млрд грн. Серед підозрюваних — колишній керівник Фонду держмайна Дмитро Сенниченко, наближений до ФДМУ Андрій Гмирін, який нібито був керівником кримінального угрупування, колишні в.о. ОПЗ Микола Синиця та Микола Парсентьєв та Олександр Горбуненко і Володимир Колот, співвласники компанії “Агро Газ Трейдинг”. Серед підозрюваних також фігурував і  Сергій Ігнатовський — заступник Сенниченка, який з часом чомусь зник з радарів НАБУ.

Пізніше виявилося, що Ігнатовський співпрацює з детективами та зливає їм інформацію про своїх спільників.

За словами Ігнатовського (документи є у розпорядженні видання Цензор.нет.) у 2019-2020 році, коли той ще працював у ФДМУ, до ОПЗ намагалися завести компанію ІВЕ трейд, власником якої був Олександр Ровт. Однак через те, що їх умови співпраці були співставні з умовами співпраці  “Агро Газ Трейдинг”, компанію не стали змінювати.

У своїх свідченнях колишній заступник голови ФДМУ заявляє, що ніколи не був причетним до корупційних схем на заводі та навіть вирішив покинути своє крісло через такі оборудки. Однак згідно переписки, яка є у розпорядженні джерел редакції, звільнення Ігнатовського було лише формальною дією, а він сам продовжував контролювати всі оборудки на ОПЗ через Синицю та Парсентьєва. За допомогою останнього, Ігнатовський намагався загнати “Агро Газ Трейдинг” та, відповідно, Олександра Горбуненка і Володимира Колота (бо вони “не їхні люди” у глухий кут, виписавши їм штраф у 38 мільйонів гривень за несвоєчасне вивезення продукції та спонукати їх до припинення роботи з “Одеським припортовим заводом”.

 

Штраф компанія виплачувати відмовилася, бо вважала це рішення незаконним, однак, як виявилося пізніше, через свою відмову йти проти налагодженої Ігнатовським системи, потрапила на перші шпальти газет як “корупціонери”, а сам Ігнатовський вже не в перше вийшов сухим із води.

Важливим є й той факт, що попри оголошення НАБУ Горбуненка в розшук, він заявляє, що наразі спілкується із детективами, які достеменно знають про його місцезнаходження.

Більше того — Олександр Горбуненко та Володимир Колот наразі займаються підготовкою судових розглядів проти ОПЗ за незаконно виписаний штраф, через який вони, по факту, тепер опинилися під підозрою детективів.

Сам Ігнатовський, який тепер поза підозрою детективів, відомий тим, що на посаді заступника ФДМУ намагався віджати в держави Запорізький титано-магнієвий комбінат на користь свого екс-боса Ріната Ахметова.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.