Rambler's Top100
ДАЙДЖЕСТ

Дочка автомобільного магната придбала елітний котедж за ціною двокімнатної квартири

[16:41 05 сентября 2017 года ] [ expres.ua, 4 сентября 2017 ]

Статки екс-нардепа від Партії регіонів Тарієла Васадзе оцінюють орієнтовно на суму 350 мільйонів доларів. Здавалось би, він і його нащадки можуть смітити грішми. Аж ні -- бережуть копійку!

 Аж ні -- бережуть копійку! Так, донька Ніна нещодавно дуже вигідно придбала будинок в елітному котеджному містечку “Сонячна долина”.

Міститься воно у селі Романків Обухівського району, за 16 кілометрів від Києва. Це якихось 20 -- 25 хвилин їзди авто до центру столиці. За будинок площею 539 квадратних метрів Ніна заплатила всього 1 мільйон 378 тисяч 650 гривень. А за 25 соток землі -- ще 243 тисячі 250 гривень. Тобто нерухомість під Києвом коштувала пані Васадзе всього 1 мільйон 621 тисячу 900 гривень (близько 54 тисячі євро). На сьогодні це вартість двокімнатної квартири у столиці...На сайті “Сонячної долини” читаємо, що на території містечка побудовано 125 житлових будинків. Можна придбати оселю із прилеглою територією від 10 до 42 соток, площа котеджів -- від 220 до 571 квадратного метра.

Загальна площа містечка -- 45 гектарів, третина території -- це сосновий ліс і озера.

Скільки ж коштують будинки в цьому раю? З'ясовуємо, що в “Сонячній долині” нині продається котедж площею 220 квадратних метрів за 10 мільйонів 740 тисяч гривень. Тобто за квадратний метр правлять 48 тисяч 820 гривень. Ціна квадратного метра у більших котеджах (470 та понад 500 кв. м) стартує від 41 тисячі 110 гривень. Виходить, що Ніна Васадзе за будинок площею 539 квадратних метрів мала б заплатити 22 мільйони 158 тисяч гривень. Але пам'яєтаємо: будинок і 25 соток землі їй коштували всього 1,6 мільйона гривень.

Хто ж зробив таку неймовірну знижку доньці автомобільного магната? На сайті НАЗК у деклараціях знаходимо, що інформацію про істотні зміни в майновому стані внесла Вікторія Шкільова, в. о. головного лікаря КЗ “Дніпропетровська міська студентська полікліника” Дніпропетровської обласної ради. Саме її чоловік, пенсіонер із Дніпра Валентин Шкільов, продав котедж Ніні Васадзе.

Ще й непогано на тому заробив. Бо цей котедж свого часу панові Шкільову коштував менш ніж 150 тисяч гривень! Як виявляється, Шкільови придбали багато нерухомості вартістю до двох тисячі доларів. Про це свідчать дані проекту “Декларація”.

“23 травня 2016 року чоловік Шкільової придбав 14 будинків площею 225 -- 618 кв. м за ціною від 49 до 102 тисяч гривень кожен і 17 земельних ділянок вартістю від 20 до 70 тисяч гривень кожна, -- каже аналітик прокту “Декларація” Антон Столяров. -- У липні 2016-го лікарка і її чоловік стали власниками “Mercedez-Benz GLE-250D” 2016 року випуску. Новенька автівка нібито коштувала їм усього 149 тисяч 999 гривень. Хоча ринкова ціна -- від 1,5 мільйона гривень.

Родина Шкільових родом із Дніпра, однак більша частина їхньої нерухомості міститься в елітних котеджних містечках під Києвом -- Романкові та Підгірцях. Найвигідніше придбання чоловіка головного лікаря -- будинок на 545 квадратних метр

у Підгірцях за 49 тисяч 895 гривень. Хоча середня ціна такої оселі -- щонайменше 10 мільйонів гривень!Згалом Валентин Шкільов став власником понад 3,5 га землі і 7 118 кв. м житлових приміщень (площа придбаних будинків становить від 226 до 632 кв. м). Якщо вірити декларації, на придбання майна він витратив близько двох мільйонів гривень. При цьому сукупні доходи подружжя Шкільових у 2016 році ледве перевищили 300 тисяч гривень. Ще 2,5 мільйона чоловік головної лікарки позичив у третіх осіб”.

У Центрі протидії корупції переконані, що вказуючи такі низькі ціни, покупець і продавець ухиляються від сплати податків. “Якщо порівняти ціни на будинки в Романкові, які продають агенства нерухомості, з ціною, за якою котедж купила Ніна Васадзе, то стає зрозумілим, що ціну дуже занижено, -- каже керівник ЦПК Віталій Шабунін. -- Так відбувається мінімалізація оподаткування. Цією покупкою мали б зацікавитися
правоохоронні органи”.

Богдан КУФРИК

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

ДАЙДЖЕСТ
НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.