Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Власник “Укрбуду” Микитась закликав припинити тиск на суддів ВАКС

[15:40 05 февраля 2024 года ]

Власник “Укрбуду” Максим Микитась закликав голову правління Центра Протидії Корупції Віталія Шабуніна припинити тиск на суддів Вищого Антикорупційного Суду і нібито постійно вимагати в них порушувати законодавство України. Про це йдеться в заяві екс нардепа, розміщеній в нього на сторінці в Фейсбук і постах в його Телеграм каналі.

Нагадаємо, НАБУ і САП наприкінці січня повідомили, що завершили розслідування у кримінальному провадженні у так званій справі щодо заволодіння коштами Міністерства оборони України. Одразу після цього громадський активіст Віталій Шабунін рокритикував суддів ВАКС, що вони нібито “розвалюють топ справу Микитася”. Претензія — слідству було замало часу для розслідування.

На це відповів сам власник “Укрбуду” Максим Микитась. “Не можу промовчати коли погані язики знову всує полощуть моє ім'я! … У себе в заявах Шабунін звинувачує всіх: і суддів ВАКС, і мене, і “правки Лозового”, і Татарова… Всі, мовляв, завинили, що через п’ять років розслідувань слідству ні з чим йти до суду. І байдуже йому що по суті справи я непричетний, бо моє ім’я розпіарене як “вічного корупціонера”. І що відповідно до ч.1 ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. Все одне йому що я співпрацюю зі слідством аби реальні злодії були покарані. І що я навіть вимагав допит на поліграфі у НАБУ щодо цієї справи”.

“Чи я як громадянин України не маю права на законність і справедливий суд? Чи не тому це, що раніше, коли рейдери “Укрбуду” запроторили мене у СІЗО — ваші колеги геть очорнили моє ім’я у замовних кампаніях і зробили ледь не червоною ганчіркою в очах суспільства? Чому це зараз, коли ваші особисті розборки із суддями ВАКС і політичні претензії вийшли на перший план має впливати на український Суд?”

Микитась вважає, що “ВАКС не є продовженням органу досудового розслідування, не може у всьому допомагати прокуратурі і заплющувати очі на порушення останніми законодавства. Тут працює концепт змагальності сторін. Відповіді треба шукати в мотивувальній частині резолюції суду, а не розпочинати  політичні зашквари і розборки про “правки Лозового” чи полювання на відьом в особі суддів ВАКС. Хіба насправді не є важливим, а скільки років органи реально розслідували цю справу? Розслідувати будь-які злочини по 5 років і потім вимагати після підозри ще один рік — це блюзнірство і як мінімум знущання з людей, з українського правосуддя у розумності строків і порушення багатьох статей КПК, зокрема ст.2 КПК України.

Екс-нардеп нагадує: “Допити і слідство ведуться з середини 2019 року, всіх свідків давно можна було допитати! Експертизи і огляди — наприклад, мій комп’ютер і мобільні телефони ще з 2020 року знаходяться в НАБУ — чи не здається вам, що часу було більш ніж достатньо?! І щодо невзяття мене під варту. Відсутність для цього підстав — рішення не одного цього судді, з яким ви наразі воюєте, а ще трьох суддів апеляційної палати ВАКСу. І ви прекрасно розумієте і знаєте, що таке рішення щодо мене могло бути прийнято лише у випадку вагомих і беззаперечних доказів моєї невинуватості”.

Власник “Укрбуду” пояснює: “По суті справи. Нажаль, раніше НАБУ та САП “повілись” на показання рейдера Майбороди, який знаходиться у міжнародному розшуці за пограбування “Укрбуду” і його близької підлеглої — бухгалтера Шекети. Виключно на їх показаннях і базується підозра мені. А в суді я вже повністю довів, що всі порушення вони вчиняли без моєї участі і відома. Я надав відповідне листування з ними, де, як тільки дізнався про їхні самовільні витівки, погрожую — “Де гроші військових?”. Ми вже сім разів просили детектива, його керівника та одного із керівників НАБУ провести зі мною допит із застосуванням поліграфа — щоб не було безглуздих запитань”.

Микитась стверджує, що: “У справі рейдерства “Укрбуду” я визнаний потерпілим, а обвинувачений у цьому злочині Майборода з 2022 року ховається у Відні. Ви спитаєте, а до чого тут справа по складам? А все просто: коли постало питання про підозру в рейдерстві “Укрбуду” — Майборода почав активно надавати неправдиві свідчення в НАБУ, бо він сподівався, що  НАБУ допоможе йому уникнути відповідальності. Але не допомогло, лише на певний час відтермінувало підозру у розкраданні військових коштів. Тепер же все з’ясувалося! Впевнений, найближчим часом Майборода та Шекета отримають підозри в дачі неправдивих свідчень і розкраданні грошей військових. Деталі, наразі, не буду розголошувати, але, як то кажуть у народі — “На все приходить час розплати!”

Наприкінці свого звернення власник “Укрбуду” закликав Шабуніна до “відкритої дискусії, а не до облудного, за спиною, використання мого ім’я в піар атаках на суддів ВАКС. І припиніть тиск на правоохоронців із вимогами порушувати законодавство України як вам того заманеться!”

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.