Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Уряд намагається вивести продаж майна “Укрзалізниці” з “Prozorro.Продажі” — Мовчан

[12:05 18 сентября 2023 года ]

У Кабінеті Міністрів здійснюється спроба вивести “Укрзалізницю” з-під дії закону, який зобовʼязує державні компанії продавати своє майно через платформу “Prozorro.Продажі”. У звʼязку з цим заблоковане прийняття Урядом постанови про порядок продажу майна держкомпаній. Про це повідомив народний депутат Олексій Мовчан у Facebook. Він відзначив, що з колегами в Комітеті економічного розвитку ВРУ вважає це неприпустимим.

“Антикорупційна законодавча рамка України чітко визначає, що усі державні продажі мають відбуватися через систему “Прозорро.Продажі”, що мінімізує людський вплив та усуває можливість корупційних схем. Закон не передбачає винятків для жодного учасника, оскільки це може відкрити двері перед корупційними ризиками. До того ж це створює невигідні умови для конкурентної сфери реалізації державного брухту”.

Олексій Мовчан зауважив, що виключення для “Укрзалізниці” повʼязане з намірами вивести з платформи “Prozorro.Продажі” саме операції з металобрухтом.

“Наразі торгівля металобрухтом УЗ через електронні аукціони є відкритою та конкурентною. Так, більше 41% лотів виграють брухтозаготівельні компанії, серед яких — провідні експортери металобрухту. Менше 60% — внутрішні споживачі — металургійні компанії. Відкриті та конкурентні аукціони в “Прозорро.Продажі” дозволяють уникнути сумнівів у цінах та умовах угоди, надаючи усім рівні можливості для участі. Дискримінація покупців брухту — резидентів — негативно позначиться на принципах прозорості”, — заявив нардеп.

Наприкінці 2023 року Верховна Рада України прийняла, а Президент підписав закон про реалізацію державного майна акціонерних товариств, які перебувають у державній або частковій державній власності. 28 березня 2023 року цей закон набрав чинності.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.