Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Укрзалізниця готова із березня продавати на Прозорро до 20 тис. тонн брухту на місяць — голова правління

[15:05 28 февраля 2024 года ]

АТ “Укрзалізниця” готове із березня цього року продавати на майданчику Прозорро.Продажі до 20 тис. тонн металобрухту щомісячно, тим самим відновлюючи реалізацію металобрухту на українському ринку після майже піврічної паузи в проведенні тендерів. Про це заявив голова правління УЗ Євген Лященко під час наради із представниками металургійних компаній в економічному комітеті Верховної Ради, йдеться у статті UAprom.

Він також зазначив, що УЗ припинила продаж металобрухту через нормативні зміни. “Ми чекаємо на прийняття Кабміном змін у постанову №1054, які відкриють нам можливості відновити продажі брухту”, — додав Лященко.

Видання зазначає, що урядова постанова №1054 визначає порядок розпорядження майном АТ “Укрзалізниця”. Наразі майже усі відомства її погодили, окрім Мінфіну, який має ряд зауважень щодо списання майна УЗ.

“Ми вже відпрацювали досить великий обсяг брухту, який готові виставити на продаж. Мова йде про 20 тис. т на місяць. Щойно буде знято заборону, ми точно готові цей обсяг продавати. Крім того, вже наприкінці березня буде завершено розробку персонального кабінету покупця, де він може стежити, як УЗ відпрацьовує його покупку”, — додав Лященко.

“Чиновники випромінюють оптимізм, що УЗ відновить продажі брухту в березні. Мінфін пообіцяв, що найближчим часом надасть свої зауваження до постанови №1054. Після їх врахування проєкт документу має пройти розгляд в урядовому комітеті, а наприкінці першої декади березня його має ухвалити Кабмін. В “Укрзалізниці” зазначили, що до цього моменту в компанії все буде готово, щоб одразу відновити продажі”, — зазначається у статті.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.