Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Нацкомиссия признала экономическую необоснованность новых тарифов

[07:30 05 августа 2016 года ]

Национальная комиссия, осуществляющая государственное регулирование в сферах энергетики и коммунальных услуг признала экономическую необоснованность размеров новых тарифов. Об этом сообщил народный депутат от Радикальной партии Олега Ляшко Игорь Попов в Facebook.

“НКРЕ КП визнала, що розмір тарифів вони встановили фактично “зі стелі”, а реально — просто затвердили побажання комунальних олігархів-монополістів.

У відповіді на мій депутатський запит керівник цього неоднозначного органу Д.Вовк підтверджує саме ті зловживання та недбалість, у чому їх звинувачує Радикальна партія:

НКРЕ КП не первіряла подані в комісію розрахунки комунальних монополістів. Чудова фраза з відповіді — “НКРЕ КП створена у 2014 році і не є правонаступницею державних колегіальних колегіальних органів, що здіснюють регулювання у сфері комунальних послуг, які діяли до її створення, та не має у своєму розпорядженні розрахункових документів, які були використані при встановленні тарифів [… ] у попередні періоди”. Тобто, тарифи зараз підняті за непрозорою схемою.

Консультації, спільні робочі групи з Мінфіном та Мінсоцполітики, на тему чи є вигідним для держави підняти тарифи і прогнати 80 мільярдів через субсидії, чи взагалі є в бюджеті ці кошти на субсидії — нічого цього не обраховували і не проводили.

Всі консультації з громадськістю, експертами, обмежилися одноканальним інформуванням розлюченої публіки через сайт і “Офіційний вісник”, вже після прийнятого рішення.

Після такої відповіді доцільно призначати службове розслідування діяльності посадових осіб НКРЕ КП. З відповідними кадровими і процесуальними висновками.

На жаль, новий закон не вирішить проблему, знову до складу НКРЕ КП попадуть віддані владі лобісти комунальних монополій.

За ініціативою РПЛ вже десятки місцевих рад розглядають і приймають рішення про мораторій на підняття тарифів, звернення до Уряду і Ради про необхідність їх перегляду. Часу небагато — до старту опалювального сезону.

Поки реакція влади феєрична — “А давайте купимо голові Нафтогазу Мерседес за 5 мільйонів. Бо неброньований “мерс” не врятує від гніву споживаів комунальних послуг. А грошей буде — купа, тарифи-то тепер економічно обгрунтовані”.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.