Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Президент Федерації боксу Шевченко рейдернув власність швейцарських інвесторів, прикрившись ім’ям Кличка

[13:05 06 сентября 2023 года ]

Президент федерації боксу Кирило Шевченко, який нині  перебуває в Чорногорії, разом зі спільниками здійснив рейдерське захоплення майна швейцарських інвесторів і погрожував їм вбивством. Свої злочинні дії Шевченко “прикривав” особистими зв’язками з мером столиці Віталієм Кличком.

Як пише “Народна правда”, у 2019 році Шевченко разом із його бізнес-партнером Ростиславом Грекулом створили організовану злочинну групу для захоплення активів компанії ТОВ “Б.М.К.-Білдінг”. На той час компанія належала групі інвесторів зі Швейцарії та Володимиру Мікуленку — колишньому віце-президенту Федерації боксу міста Києва, члену правління ГО “Захист і допомога” і віце-президенту ГО “ІНТЕГРУМ”.

Компанія “Б.М.К.-Білдінг” була створена під реалізацію проекта River Side. Це мало бути котеджне містечко на березі річки Десна на території Хотянівської сільської ради Вишгородського району.

За допомогою чорних нотаріусів упродовж наступних 2 років Шевченко і Грекул заволоділи спочатку частиною майна “Б.М.К.-Білдінг”, потім 40 га землі компанії та сусідні земельні ділянки. Врешті рейдери захопили дві юридичні особи — ТОВ “Рівер Холдинг” та ТОВ “Б.М.К.-Білдінг” — після чого створили штучну заборгованість і подали їх на самоліквідацію. Загалом сума збитків за злочинною схемою оцінюється у близько 40 млн доларів.

За даними видання, згодом Шевченко особисто представив Кличку Грекула в статусі нібито законного власника “Б.М.К.-Білдінг”. Нещодавна в мережі опублікували аудіозапис розмови між законними власниками “Б.М.К.-Білдінг”. Він підтверджує, що інвестори не давали згоди Шевченку та Грекулу на відчуження майна та отримували від одного з них прямі погрози.

“За моїми даними, це бандитське угрупування. Вони не бояться ані мера, ані кого іншого. Кирило (Шевченко — ред.) всім казав, що може вбити, зарізати і так далі. Це беззаконня, це бандитизм! У нормальному правосудді ми могли б подати всі документи, їх би арештували і все нам повернули. Але в Україні ти цього зробити не можеш”, — каже представник швейцарських інвесторів.

Автори матеріалу переконані: реалізувати таку схему Шевченко міг або маючи “дах” у міській владі та правоохоронних органах, або переконавши усіх в наявності такого “даху”. Ймовірно, Шевченко використав ім’я добре знайомого по боксу мера Києва і зміг переконати всіх у власній впливовості і недоторканості. Адже сам Кличко не приховує зв’язків із Шевченком: відвідує спільні спортивні заходи і підтримував Шевченка, коли той балотувався на посаду президента Федерації боксу.

“Міському голові варто дистанціюватися від людей з кримінальним бекграундом, адже це дискредитує усю столичну владу. Помилкою було підтримати Шевченка у його намаганнях будь-якою ціною очолити Федерацію боксу. Тепер він кидає тінь на Кличка і його команду, маючи офіційний статус і вагу у боксерському середовищі”, — йдеться в матеріалі.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.