Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Педикюр у домашніх умовах: правила, поради, лайфхаки

[12:55 03 апреля 2024 года ]

Чим довший сонячний день, тим сильніше хочеться “готуватись до літа”. Це історія не тільки про схуднення, оновлення гардероба чи фарбування волосся, а й про такі, здавалося б, дрібниці, як педикюр. У хорошому салоні вартість послуги перевищує 1000 гривень, і це не крайня межа. Звісно, можна звернутися до першої-ліпшої майстрині, щоб зекономити. Але де гарантія, що в недорогих закладах бодай інструменти стерилізують належним чином? Якщо не хочеш витрачати багато коштів і не готова ризикувати здоров'ям, купуй все для педикюру онлайн. Привести ніжки в порядок у домашніх умовах не так складно, як може здатись на перший погляд.

Сама собі майстриня: як робити педикюр вдома?

Якщо в тебе немає врослих нігтів, запущених натоптишів і мозолів, інфекцій та інших патологій, можеш сміливо виконувати процедуру сама кожні два-три тижні. Коштуватиме це недорого: один раз купуєш інструменти та витратні матеріали — користуєшся кілька місяців. До того ж не треба підлаштовуватися ні під чий графік.

Що тобі знадобиться?

На сайті онлайн-магазину, де продається все для манікюру та педикюру, шукай:

  • пластикову ванночку для ніг або іншу ємність, куди можна налити теплу воду;
  • терку для п’яток;
  • ножиці, тример або кусачки для кутикули;
  • пилку для нігтів;
  • апельсинові палички;
  • розпірки для пальців. 

Також знадобляться паперові рушники, а з косметичних засобів — сіль для ванни та крем для ніг. Можеш замовити ремувер — видаляти кутикулу буде значно простіше.

MsifRLi7KYRUczpR1AHuPdj0lPCCKAdmIgXId6qFqC8Q939nXHQF7euVD1Qb8ES9yBE-FtNjTUMM6DnYm-GLtA-eCLkZxbmZb5lH_Zr1TzKxsHJ5ObGqHgL70RIRYu_6DhHkH1LMmzm3oNJH9aqe-pw

 

Як зробити педикюр вдома: покрокова інструкція

Перш ніж розпочати, опусти ніжки на 10 хвилин у ванночку з сіллю чи травами. Тепла (не гаряча!) вода розм'якшить та очистить шкіру — підготує її до процедури. Далі:

  1. Насухо промокни шкіру, постав між пальцями розпірки.
  2. Відсунь кутикулу апельсиновою паличкою або нанеси на неї ремувер.
  3. Обережно обріж кутикулу ножицями або кусачками.
  4. Прибери довжину нігтів та надай їм форму за допомогою пилки. Вільний край має бути прямим, а кути — злегка закругленими, щоб не створювали зачіпок.
  5. Видали огрубілу шкіру п'ят теркою з великою абразивністю. Ноги мають бути злегка вологі.

Фінальний етап — масаж із живильним кремом для ніг.

Будь уважною та обережною! Якщо дотик до ступні теркою викликає больові відчуття, припини процедуру і звернись до подолога. Якщо раптом поранишся, крапни капельку “Капраміна”, “Алюмогелю”, “Ендо Жи #4” або “Алюмокана” — рідини, щоб зупинити кров.

muCMn5SodeVKnRSFhcAN-51c1gyK753EnSQzkNZoJR44RxqnvTkRz87dQ4YpXg0dgBU3Gzi6TnA7vddXn3RzmW58co-vE3cXQ35Gfi2LwgKcbtm-kLd8Hi1Wvggzz30dOBpOmnxywILsRQkd6R9uP7w

 

А як щодо трендового дизайну?

Стилісти попереджають: ті ідеї, що круто виглядають на руках, на ногах здаватимуться геть недолугими. Забудь про дизайн на кожному пальчику чи об'ємний декор. Педикюр — саме той випадок, коли все геніальне просто. Навіть у тому разі, якщо ти ніколи раніше цим не займалася, без проблем нафарбуєш нігті. У 2024 в тренді не тільки складний дизайн, а й прості, зрозумілі речі. Наприклад: 

  • однотонний — червоний, чорний, білий, нюдовий, кольоровий;
  • матовий із геометрією — вистачить декількох смужок на одному нігті;
  • з наліпками чи глітером — принцип той самий: достатньо прикрасити по 1-2 пальчики на кожній нозі.

 

Не поспішай заперечувати: ідеї прості, але все вирішує колір! Згадай про Пантон. Інститут кольору проголосив відтінком року персиковий, спробуй його в педикюрі. Не любиш такі тони? Літо — найкраща пора для експериментів із кольором. І не забувай: якийсь ніготь можна зробити акцентним — виглядатиме зовсім по-іншому.

Зверни увагу на матові покриття. Зараз вони на піку популярності, адже виглядають дорого. Якщо хочеш додати в образ “родзинку”, скористайся наліпками з геометричним чи анімалістичним принтом. Це не потребує жодних спеціальних навичок та знань. Вау-ефект не забариться.

Найсміливіші дівчата вибирають педикюр зі втиранням. Блиск виглядає неймовірно стильно, кращий вибір на літо — золотий або бронзовий.

Як бачиш, зробити педикюр у домашніх умовах зовсім не складно, потрібно лише запастися інструментами та матеріалами й виділити на процедуру трохи часу. Навіть якщо тобі не вдасться зробити занадто складний дизайн, пальчики на ногах виглядатимуть охайними, а гроші, які б пішли на салон, витратиш на інші життєві радощі. Сміливо експериментуй!

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.