Rambler's Top100
НОВОСТЬ

“Інтерпайп” пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах — директор з персоналу

[15:40 24 апреля 2024 года ]

Українська промислова компанія “Інтерпайп” пропонує скоригувати систему бронювання працівників, що допоможе промисловим підприємствам у прифронтових регіонах пом’якшити проблему кадрового голоду. Про це заявив Віталій Пахомов, директор з персоналу “Інтерпайпу”, в статті “Форбс-Україна”.

“За державними нормами, на критично важливих підприємствах, до яких належить “Інтерпайп”, бронюванню підлягають 50% військовозобов’язаних від поточної кількості, при чому вже мобілізовані працівники є не військовозобов’язаними, а військовослужбовцями. Відповідно, ми можемо бронювати половину поточної кількості за мінусом мобілізованих. Фактично, чим більше наших співробітників ми віддаємо фронту, тим менше можемо забронювати тих, хто залишився працювати”, — сказав він.

За його словами, критично важливий для “Інтерпайпу” хоча б один із трьох варіантів пом’якшення обмежень бронювання. “Це або аналогічно підприємствам паливно-енергетичного комплексу зняття обмежень щодо кількості військовозобовʼязаних, які підлягають бронюванню. Або збільшення до 80% кількості заброньованих. Або хоча б дозвіл додатково бронювати 100% чисельності мобілізованих працівників”, — зазначив директор з персоналу компанії. Також потрібно розглянути можливість зняти обмеження або збільшити квоту для компаній, в яких багато чоловічої праці.

Як вважає Пахомов, друга життєво необхідна зміна — це 3-місячний імунітет від мобілізації для знову прийнятих працівників, аби компанія мала змогу їх забронювати. “Адже офіційний прийом на роботу військовозобов`язаного працівника передбачає постановку його на військовий облік і з великою ймовірністю негайну мобілізацію, наразі це — серйозний стоппер для потенційних кандидатів, які надають перевагу тимчасовій договірній зайнятості в маленьких компаніях”, — резюмує топ-менеджер, додаючи, що без таких змін зупинка виробництва через брак персоналу — цілком йомовірний, хоч і не бажаний, сценарій.

Наразі “Інтерпайп” намагається уникнути цього, тамуючи кадровий голод у прифронтових містах, де розташовані його підприємства — якщо неповністю, то хоча б уповільнити критичне загострення цієї проблеми. Найгостріший він у Нікополі, який з липня 2022 місто є зоною бойових дій, дві третини населення міста виїхали, а чоловіки на фронті. Люди на заводах працюють понаднормово, іноді без вихідних. Це компенсується матеріально, але в такому режимі можливо працювати обмежений час.

“Інтерпайп” створює для своїх працівників безпечні умови на виробництві, пропонує безпрецедентний соціальний пакет для співробітників у зоні бойових дій, працює зі студентами профтеху та технічних вишів, наймає працівників без відповідних навичок і навчає безпосередньо на виробництві”, — каже Віталій Пахомов.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.