Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Кредит під заставу криптовалюти: як працює альтернатива банківському кредитуванню?

[18:35 26 февраля 2024 года ]

Одна з альтернатив, яка може врятувати торгову стратегію чи фінансове становище в конкретний період часу — криптовалюта в кредит. Позика під заставу цифрових активів також відома як заставний кредит. За своєю природою це фінансова угода, в якій особа отримує криптопозику, заставивши свої цифрові монети у якості гарантії повернення кредиту.

Особливості функціонування криптозаймів

Представлені фінансові продукти доступні на багатьох платформах, проте рекомендується обирати криптобіржі, які пропонують прозорі умови криптозайму та можливість завчасно розрахувати щоденні комісії в залежності від кількості монет та терміну позики. Основні характеристики криптокредитування:

  • Застава.

Особа, яка бажає отримати крипто-кредит, передає свої цифрові валюти у якості застави платформі, де вона оформлює позику. Ці активи зазвичай зберігаються або на внутрішніх рахунках, або частково блокуються на термін використання позики в криптовалюті.

  • Оцінка та позика.

Біржа оцінює заставлені криптовалютні активи та надає кредит, який може становити певний відсоток від загальної ринкової вартості цих монет. Сума кредиту часто залежить від типу та кількості заставленої крипти.

  • Умови кредитування.

Кредит у криптовалюті має свої особливості, тому варто ретельно аналізувати рівень відсоткової ставки, терміни погашення та інші індивідуальні умови через ризики, які пов’язані з волатильністю, оскільки курси криптовалют можуть різко змінитись. Детально ознайомтесь з умовами, особливо якщо ви обираєте не лише класичну заставну позику, а й крипто-кредит без застави.

Що варто враховувати під час роботи з криптовалютними позиками?

Під час дії терміну кредитування, торговий майданчик або криптобіржа може здійснювати моніторинг ринку та вимагати додаткових заходів захисту активів. Наприклад, якщо вартість заставленої криптовалюти зменшується або існують інші ризики.

При роботі з кредитом в криптовалюті варто дотримуватись умов повернення позики. Позичальник зобов'язаний відшкодувати криптокредит зі своїх фінансових коштів відповідно до умов угоди. У випадку, якщо позичальник не відшкодовує кредит, фінансова платформа може використовувати заставлені цифрові активи для погашення боргу.

Особливість кредиту під заставу криптовалюти полягає у використанні цифрових активів як забезпечення для отримання фінансування. Це оптимальний варіант для тих, хто має значний криптовалютний портфель, але потребує ліквідності без необхідності продажу своїх монет. Однак перед кредитуванням варто врахувати всі ризики, оскільки можна втратити значну частину криптовалют.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.