Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Кабмін відмовив “Укрзалізниці” у продажі металобрухту поза системою “Прозорро”

[17:50 28 сентября 2023 года ]

Кабінет міністрів України зобов’язав акціонерне товариство “Укрзалізниця” оприбутковувати непридатні для використання вузли, деталі, матеріали та агрегати як металобрухт та реалізовувати його на конкурентних засадах шляхом проведення електронних аукціонів у системі “Прозорро. Продажі”.

Про це йдеться у постанові КМУ від 22 вересня 2023 р. №1032 “Деякі питання відчуження та передачі в оренду (найм) майна державних акціонерних товариств, 100 відсотків акцій у статутному капіталі яких перебувають у державній власності”.

Цей документ вносить зміни до “Порядку розпорядження майном акціонерного товариства “Українська залізниця”. Зокрема, Кабінет міністрів зобов’язав УЗ оприбутковувати непридатні для використання вузли, деталі, матеріали та агрегати як вторинну сировину (металобрухт тощо).

Крім того, уряд зобов’язав УЗ реалізовувати металобрухт “на конкурентних засадах шляхом проведення електронних аукціонів”, тобто у системі “Прозорро. Продажі”.

Проте документ окреслює виключення для УЗ: “крім випадків прийняття вищим органом товариства окремого рішення стосовно використання такого майна з метою виконання функцій держави”. Уряд також дозволив УЗ здійснювати продажі нафтопродуктів у порядку, визначеному правлінням товариства, без застосування конкурентних засад і процедур “на період воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення чи скасування”.

Нагадаємо, що АТ “Укрзалізниця” просила Уряд звільнити її від зобов’язання реалізовувати брухт чорних металів через систему “Прозорро”.

Водночас Об’єднання підприємств “Укрметалургпром” закликало прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля заблокувати ініціативу “Укрзалізниці” продавати майно, зокрема, металобрухту, поза системою “Прозорро. Продажі”, зберігши конкурентний механізм його реалізації та не допускаючи збільшення корупційних ризиків.

Як повідомлялося, за підсумками 2022 року “Укрзалізниця” успішно реалізувала через систему “Прозорро” 113,04 тис. т брухту чорних металів загальною вартістю 669,98 млн. грн.

З початку 2023 року “Укрзалізниця” успішно продала на “Прозорро” 55,43 тис. т брухту чорних металів на суму 288,84 млн. грн.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin
[2023-09-28 19:19:36] [ Аноним с адреса 146.59.92.* ]

Нехай Кабмін ще порівняє за скільки паливо купували по хваленим прямим договорам з ринковими цінами в Україні.

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.