Rambler's Top100
НОВОСТЬ

Гетманцев переписує закон про азартні ігри в інтересах пов’язаних із ним компаній — Южаніна

[18:45 17 ноября 2023 года ]

Зміни до законодавства, прийняття яких лобіюють нардепи Данило Гетманцев і Ярослав Железняк, дозволять лотереям платити в бюджет в 10 разів менше, ніж іншим операторам ринку. Про це повідомила членкиня комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради Ніна Южаніна в інтерв’ю Яніні Соколовій.

“Провідником змін закону про азартні ігри і в закон про лотереї є пан Железняк. Навіщо він взяв на себе цю місію, хто його попросив і навіщо він це робить — незрозуміло, головне, що зараз, прикриваючись іміджем керівника ТСК (Тимчасової слідчої комісії), яка нібито бореться із порушеннями, він вносить ці проекти закону”, — зазначає Ніна Южаніна.

Депутатка каже, що її не чують в комітеті, який очолює Данило Гетманцев, який до обрання у парламент сам мав частку у гральному бізнесі — великому операторі лотерей “МСЛ”.

“Здається, він сам писав, що в нього в “МСЛ” була невелика доля. І що він був власником юридичної компанії і обслуговував “МСЛ”. Те що він був власником і був пов'язаний з цією компанією — це факт”, — зазначила Южаніна.

Попри те, що сам Гетманцев повідомляв про конфлікт інтересів, він сприяє фактичному прирівнюванню лотерей до онлайн-казино без відповідних сплат за ліцензії та перевірок.

Членкиня фінансового комітету утрималась від того, щоб назвати покровителів цього бізнесу, адже це кримінальна сфера діяльності. Але висловила переконання в зацікавленості Железняка та Гетманцева, адже навіть контроль депутати намагаються перебрати на себе, що не входить до повноважень депутата.

Раніше “Ділова столиця” писала, що законопроєкт №10101 про зміни до законодавства у сфері організації та проведення азартних ігор та лотерей за авторства Гетманцева може завдати бюджету збитків на сотні мільйонів гривень і ускладнити отримання Україною фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду.

Добавить в FacebookДобавить в TwitterДобавить в LivejournalДобавить в Linkedin

Что скажете, Аноним?

Если Вы зарегистрированный пользователь и хотите участвовать в дискуссии — введите
свой логин (email) , пароль  и нажмите .

Если Вы еще не зарегистрировались, зайдите на страницу регистрации.

Код состоит из цифр и латинских букв, изображенных на картинке. Для перезагрузки кода кликните на картинке.

НОВОСТИ
АНАЛИТИКА
ДАЙДЖЕСТ
ПАРТНЁРЫ
pекламные ссылки

miavia estudia

(c) Укррудпром — новости металлургии: цветная металлургия, черная металлургия, металлургия Украины

При цитировании и использовании материалов ссылка на www.ukrrudprom.ua обязательна. Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку на агентства "Iнтерфакс-Україна", "Українськi Новини" в каком-либо виде строго запрещены

Сделано в miavia estudia.